Scroll Top
Musikvideo med 3D & AI

Host - Divine Emotion

3D med AI i klassisk skräckfilmsmanér

Världens äldsta fotografier möter den senaste tekniken

”Kan man få gamla fotografier att sjunga med hjälp av AI?”, -det var frågan som mynnade ut i musikvideon till ”Divine Emotion” med bandet Host.

Först behövdes såklart någon slags vägg att hänga fotografierna på, varpå ett hus inspirerat av Hitchcocks ”Psycho” byggdes i 3D-studio.

"Awesome video and excellent song"
- En av många Youtube-kommentarer

Med väggarna på plats var det dags att försöka blåsa liv i tvåhundra år gamla fotografier. Det visade sig bli mycket knepigare än vad man kan tro…

Två olika AI-verktyg krävdes för att omsätta sångarens röst till ansiktsrörelser, förstora bilderna och nå ett acceptabelt resultat.

De första porträttfotografierna togs på mitten av 1800-talet. Dåtidens kameror krävde att modellen satt blickstilla under lång tid, vilket är anledningen till de tidsenligt stela ansiktsuttrycken. I en musikvideo i klassisk skräckfilmsmanér är det till en fördel, och att fotografiernas ålder gör de fria från copyright är en trevlig bonus.
Det svarta ”klägget” som sprider sig längs väggarna får de objekt det vidrör att komma till liv och fungerar samtidigt som en röd tråd genom hela videon.
Titta gärna på videon här nedanför, och se om du kan hitta de små gömda detaljerna!

PROJEKTGRUPP
PROJEKTLEDNING

Pär Lundkvist

3D Studio

Stefan Johansson, Martin Åberg

REDIGERING/VFX

Stefan Johansson, Niklas Anmyr, Pär Lundkvist, Martin Åberg